wym@eagleco.cn    +86-13991913180
Cont

+86-13991913180

Jan 17, 2024

Ръководство за ремонт на електрически шевни машини

I. Проблеми с вибрациите в електрическите шевни машини

1. Машината трябва да бъде поставена стабилно. Конструкцията на совалката е ключова за нивата на шум и вибрации в модернотоелектрически шевни машини. Когато монтирате машината, винтовете трябва да бъдат здраво затегнати. Винтовете на масата трябва да се завинтват дълбоко и да се изравнят с повърхността.

2. Когато работите с машината, теглото на потребителя не трябва да се натиска напълно върху масата, за да се предотврати деформация.

 

II. Проблеми при работа на електрически шевни машини

1. Бавно въртене на шевната глава

- Анализ: Използвано неправилно масло, особено растително масло. Твърде много мръсотия в състезанието със совалки. Винтовете на биелата или конусните винтове са твърде стегнати.

- Решение: Промийте с керосин, напълнете отново с масло за шевна машина. Чисто състезание със совалки. Разхлабете винтовете, за да осигурите хлабина.

 

2. Прекъснато бавно въртене на всеки полукръг или плавни полукръгове

- Анализ: Нишка или отломки в колелото на совалката, причиняващи силно треперене и шум. Кучетата за хранене са твърде високи или кучето е запушено, удряйки пластината на иглата при движение нагоре.

- Решение: Почистете совалката, добавете малко масло. Почистете или по-ниско хранете кучета. Сменете или подравнете иглената бара.

 

TBA-438GA Electric Button Attaching Machine

 

3. Шевната глава е заседнала и не се движи

- Анализ: Хранете кучета твърде напред или назад, удряйки иглата. Иглата е твърде висока, удря тялото на машината.

- Решение: Регулирайте позицията на кучето за подаване. Подравнете отново иглата, регулирайте височината на иглената бара.

 

4. Шум от механизма на иглата

- Анализ: Прекомерно износване на иглената бара, втулката на иглената бара, свързващото звено и др. Разхлабени винтове в свързващото звено, манивела на иглената бара.

- Решение: Сменете иглената бара, втулката, връзката и др. Затегнете отново винтовете.

 

5. Шум от захранващия механизъм

- Анализ: износване или разхлабване на конусния винт, удряне на кучета в плочата, регулиране на дължината на хлабавия шев.

- Решение: Шлайфайте или регулирайте конусния винт. Коригирайте кучетата. Затегнете винтовете за регулиране на шева.

 

6. Шум от механизма на совалката

- Анализ: Прекомерна хлабина между совалката и състезанието поради износване. Прекалено голямо разстояние между совалката и носача.

- Решение: Сменете совалката и състезанието. Регулирайте хлабината или сменете совалката и носача.

 

7. Общ шум

- Анализ: Износване на горния вал, долния вал и втулките, причиняващо луфт. Липса на смазване.

- Решение: Сменете валове и втулки, регулирайте хлабината между валовете. Поддържайте и смазвайте редовно.

 

III. Проблеми със засядане на нишки

1. Натрупване на мръсотия. (Отворете плочата на иглата, отстранете накрайника на совалката, совалката, почистете с кърпа. Почистете прорезите на кучето за захранване с твърда четка, нанесете масло и пуснете машината).

2. Твърде стегнато или разхлабено напрежение в шевната глава. (Настройте за плавен, естествен поток).

3. Винтът за състезание на совалката е твърде стегнат или разхлабен. (Просто регулирайте винта).

4. Други превантивни мерки - постоянни размери на конеца за горната част и калерчето. Следвайте правилния ред на резби.

 

IV. Скъсване на резба

1. Тъпа игла, причиняваща деформация на иглената бара. Решение: Сменете иглата, начинаещите трябва да използват игла #14 за издръжливост.

2. Неравности по притискащото краче, кучето за подаване или точката на совалката. Решение: Сменете незабавно.

 

V. Проблеми със шевове

1. Плаващ горен конец

- Анализ: Недостатъчно напрежение.

- Решение: Увеличете горното напрежение.

 

2. Плаващ конец в калерчето

- Анализ: Пружината на калерчето е твърде разхлабена.

- Решение: Затегнете винта на калерчето, за да увеличите напрежението.

 

3. Неравномерна дължина на шева

- Анализ: Недостатъчен натиск на притискащото краче.

- Решение: Затегнете регулиращия винт.

 

4. Примки шевове под тъканта

- Анализ: Несъответствие във времето между подаване и лост за поемане.

- Решение: Регулирайте гърбичния винт за координация.

 

VI. Проблеми с тъканите

1. Набръчкване на тъканта

- Анализ: Тъпа игла, прекомерно напрежение на калерчето, неправилно диференциално подаване.

- Решение: Сменете иглата, разхлабете винта на калерчето, регулирайте диференциала.

 

2. Повреда на плата от кучета за хранене

- Анализ: Хранете кучетата твърде рязко, прекомерен натиск с крака.

- Решение: Изгладете точките на кучето за подаване, разхлабете винта за регулиране на налягането.

 

3. Повреда на нишки или влакна

- Анализ: Иглата е тъпа или счупена.

- Решение: Сменете иглата.

 

4. Платът не се подава

- Анализ: Хранете кучетата твърде ниско, прекомерно налягане.

- Решение: Повдигнете захранващите зъбци, затегнете регулиращия винт.

 

5. Тъкан се движи напред-назад

- Анализ: Хранете кучетата твърде високо.

- Решение: Регулирайте захранващите зъбци.

 

6. Платът не се подава назад

- Анализ: Подаващата гърбица не е подравнена.

- Решение: Регулирайте позицията на подаващата гърбица.

 

7. Платът се подава неравномерно

- Анализ: Изкривени или разхлабени кучета за хранене.

- Решение: Подравнете и затегнете винтовете на кучето за подаване.

 

Ако трябва да закупитеЕлектрически шевни машини, моля свържете се с нас наsale@eagleco.cn.

Изпрати запитване

Продуктова категория